Friday, November 23, 2007

Folkmuziek van nu


Hier alvast een cdtip voor de donkere dagen. Peter Gabriel's label Real World bestaat 20 jaar en ter ere hiervan hebben een aantal hedendaagse Engelse artiesten w.o. Paul Weller, Billy Bragg en Tuung, traditionele Engelse folksongs nieuw leven ingeblazen, onder leiding van
producer en muzikant Simon Emmerson, vooral bekend van Afro Celt Sound System. De cd The Imagined Village geheten, laat folk op een geheel organische wijze samensmelten met electronica, dub, drum ‘n' bass en hiphop. Een zeer geslaagd project.
Iets minder makkelijk in het gehoor liggend, maar vele malen spannender is de cd "Dance Party in the Balkans" van Alaska in Winter. Nu nog te beluisteren via 3 voor 12's Luisterpaal. Menno Pot heeft het in de Volkskrant over een "wonderlijke schoonheid" en niets is minder waar.

Naschrift: inmiddels is AiW helaas weer verdwenen uit de Luisterpaal. Zo gaat dat. Blijft, dat dit VPRO initiatief een fantastisch manier is om kennis te maken met nieuwe en relatief onbekende muziek. Chapeau VPRO!

No comments: