Friday, September 10, 2010

Pirate Conference


Vrijdag 17 september zal in het Tilburgse Midi Theater de Pirate Conference plaatsvinden, onderdeel van het Incubate festival voor independent culture. De keynote zal verzorgd worden door Matt Mason. Hij is de auteur van de prikkelende bestseller “Piraterij: Hoe hackers, punkkapitalisten en grafittimiljonairs onze cultuur remixen en de wereld veranderen”. Mason beschouwt piraterij als een essentieel onderdeel van ons Westers sociaaleconomisch systeem. Het begint als een tegenreactie en wordt vervolgens liefdevol geïncorporeerd. De angel is er dan uit, maar er is wel degelijk iets veranderd. Piraterij is inmiddels dan ook, zoals een Disney topman opmerkte, “een bedrijfsmodel als alle anderen geworden”.
Voor iedereen die geïnteresseerd is in auteursrechten, innovatie, contemporaine economische geschiedenis en ondernemerschap, maar ook popmuziek en jeugd-en tegenculturen.
De entreeprijs is, geheel in lijn met het thema, volgens het Pay What You Want-principe en het boek is gratis te downloaden via Lebowski Publishers.

Pirate Conference, vrijdag 17 september in het Midi Theater, 11.00-15.45 uur. Keynote Matt Mason 11.00-13.15 uur.

No comments: